Neznanom braćali

Momče, vidi… postoji mnogo stvari koje me nerviraju u teretani. Primera radi, nervira me kada neko zabušava. Nervira me kada neko glasno stenje dok vežba. Nervira me kada neko glasno priča na mobilni. Ali hej – to tolerišem. Bože moj. Možda nekome nije “dan”, pa jednostavno radi trening lagano. Možda nekome težine predstavljaju veliko opterećenje, pa zato i stenje. A možda i neko jednostavno pokušava da se “nadglasa” sa “tubc-tubc-tubc” bitom koji trešti na sve strane, a ne upali mu se lampica u glavi da ono, izađe iz teretane u hodnik i obavi razgovor. Nije mi lagodno, ali okej. Trpim.

Ali braćala, ti mi nisi jasan.

Napolju je 35 stepeni, u teretani je ventilacija ionako loša, a ti si došao u “Venum” uskoj bodi-majici dugih rukava. Šta, da ti vidimo napucana ramena? Prvo – brate, napolju je pakao, ne jedi govna. Drugo, lepo što imaš ramena, ali možda ne bi bilo loše da malo obratiš pažnju i na donji deo tela, jer jebeno nemaš noge, ni dupe. Nisam u body shaming fazonu, ali izgledaš kao jbni Džoni Bravo.

Možda ne bi bilo loše da, kada gledaš svoj odraz u ogledalu, pogledaš malo i ispod kukova. Možda i opaziš par čačkalica koje nose taj trouglasti gornji deo, sa sve praznom glavom na vrhu. Da, praznom glavom. Jer da u njoj ima barem nešto, verovatno bi se setio da tu svoju ljubljenu bodi majicu nekad i opereš, jer jebeno ŠTIPAŠ ZA OČI. Uzgred, ne loži se sa tim “Venom” brendom, očigledno je da se ne baviš borilačkim sportovima, već si najobičniji pozer.

Annoyed Picard001

Reci mi, o, braćala, u kom trenutku si rešio da odbaciš zdrav razum, kućno vaspitanje i elementarno poštovanje higijenskih propisa, pa si rešio da svoj znoj ostavljaš po svim spravama kojih se latiš? Tu, na benč klupi gde je do par trenutaka stajala tvoja šuplja glava, sada stoji velika fleka od znoja. Je l’ možda ja tu treba da spustim svoju glavu? Ili možda sopstvenim peškirom uklonim tvoje telesne eksudate? Da sam kojim slučajem JA vlasnik teretane, naterala bih te da oližeš taj benč pre nego što te nateram da platiš zamenu tapacirunga na svim spravama i pre nego što ti uručim šut kartu iz teretane, uz obavezno isticanje tvoje slike uz napomenu “ne puštati unutra”.

Sparta001

I znaš šta, braćala? Ako se tebi tokom treninga zajebava i “vajberiše” sa “devojčicom”, možda ne bi bilo loše da obratiš pažnju na druge vežbače. Danas ti umalo nisam rascopala vilicu šipkom dok sam radila čučnjeve. Ušao si u moj prostor u sred serije, i da se nisam pri podizanju iz rupe iskrenula u stranu (što predstavlja ogroman potencijal za povredu leđa, naročito ako na ramenima nosiš veliku težinu što ti naravno ne znaš JER JEBENO NE RADIŠ NOGE), zveknula bih te šipkom u tu glupu, nevaspitanu glavudžu. Verovatno bi ostao i bez nekoliko zuba. Znaš šta, sledeći put možda to i uradim. Jer kako bi drugačije naučio da poštuješ tuđi prostor, somino?

I zato, “dragi” braćala, hajde lepo odlepršaj u tim svojim “japankama” ($%#! te ko ti dade da treniraš u obući sa kojom si došao u teretanu iz grada) tamo odakle si došao. Zbog sopstvene bezbednosti, a i zbog komfora nas ostalih koji bi da, ono, znaš… odradimo trening kako treba.

Pass it on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.