Aj se iskuliraj malo

iliti 5 iritantno jednostavnih pravila mršavljenja da prosto moraš da ih mrziš

Aplaudiram tvojim naporima da se rešiš viška, ali hej – taj višak se nije stvorio tu preko noći. Niti može preko noći da nestane. Jebiga, ćero, ako ti su ti trebala 3 meseca liberalne prehrane (PC izraz za ožderavanje) da dobiješ na težini, svakako da crash dijeta od 10 dana na kuvanom kupusu neće pomoći da anuliraš prethodna sagrešenija. Suck it up. Disciplinuj sebe.

U divnom, predivnom svetu, u kojem jednorozi veselo skakuću po livadama i potočićima, a pčelice veselo zuje oko tek procvetalih… ammm… lala? (yeah, that can work) mršaviš brzo, efikasno i bez gladi! Problem je samo što taj svet nije ovaj naš svet, pa jebiga, ta pravila ne važe. Moraš ponekad da budeš gladna. Ne stalno. Ne tokom čitavog dana. Ali biće trenutaka kada bi dušu prodala ne za Milku ili Nutelu, već onu ogavnu kakao-krem tablu sa sojinim brašnom što košta 35 dindži. Bio to PMS, bila to dosada, ili pak limbička glad – aj se malo iskuliraj. Mind over matter.

Trening je prelepa stvar i donosi sijaset divnih stvari za tebe i tvoje zdravlje, ali gle ovako: jedna nedelja ima 168 sati. 3 odlaska u teretanu po sat vremena je nešto vredno aplauza, i veruj mi, ustajem i aplaudiram, YOU GO GIRL! Ali šta ćemo sa preostalih 165 sati nedeljno? :zamišljeni emoji: Smišljaš izgovore? E slobodno ih smišljaj, a u međuvremenu navuci patike i raspali jednu brzu šetnju po kraju. Ako imaš vremena za Netflix, imaš vremena i za ovo.

Ne, to parče pizze za kojim patiš i čezneš i koje te proganja u snovima ti neće pokvariti dijetu. Ali znaš šta hoće? Parče pizze svaki jebeni dan, uz dodatak palačinke i hamburgera za svaki obrok, ta kesica čipsa koja se pojela ne-znaš-ni ti-sama-kad. Dijetetski režim koji ne dopušta da se opustiš tu i tamo je sranje. Ali ajde sad, prst na čelo (a ne u teglu nutele), ko se ugojio od jednog parčeta gibanice nedeljno? I ovde je nužno da po n-ti put pomenem da ugljeni hidrati i šećeri nisu otrovni, da ti trebaju i masnoće, a da su proteini mama. Ne izbacuj ništa, samo se iskuliraj malo.

Teoretiše se da preko 80% čulnih nadražaja koje naš mozak registruje potiču od čula vida. Ako pred sobom stalno imaš sliku napucanih fitness modela i stremiš takvom izgledu, jer ti je on ugraviran u podsvesti, batali to. Žene dolaze u raznim veličinama, oblicima i bojama. Realno sagledaj svoje telo, svoju građu. Zajebi kako izgleda neko drugi. To što vidiš u ogledalu, to si ti. Gledaj da od sebe napraviš najbolju moguću verziju, a ne da patiš i živiš u konstantnoj frustraciji što nikada nećeš imati telo kao riba sa postera u tvojoj teretani. Chill the fuck out.

Pass it on!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.