da radimo zajedno?

Dopada ti se način na koji rezonujem? Možda se osećaš inspirisano? Hoćeš da se ozbiljno posvetiš treningu i da promeniš svoje prehrambene navike? Ne znaš odakle da počneš? Treba ti neko da te usmeri, da ti pomogne i da te nauči kako to da uradiš?

Onda možda možemo da radimo zajedno.

Ili možda ne? Evo zašto možda ne bi trebalo da me odabereš za trenericu.

Prvo, žensko sam. Možda imaš problem da bespogovorno slušaš nekoga ko ne benčuje 120kg?

Bila sam gojazna nekad. Baš. I smršala sam. I nije mi se vratilo. Sama sam promenila svoje telo. Ali to nije dovoljno, niti me to čini kompetentnom, iako mi daje za pravo da kažem da znam kako je imati višak kilograma, za razliku od nekog ko takav problem nikada nije imao.

Ne pratim trendove u ishrani i treningu. Pratim nauku. Dosadno, znam. Konstantno radim na sopstvenoj edukaciji, svesna da postoji toliko toga što još mogu da naučim, kao i da su otkrića na polju nutricionizma i treninga svakodnevna. Ali nemoj da misliš da sam knjiški moljac, koji se samo drži teorije. Iza mene je nekoliko godina iskustva u radu sa klijentima, što personalno, u teretani, što preko interneta.

Definitivno ne bi trebalo da radiš sa mnom jer imam svoju ličnu priču. Što znam šta su poremećaji ishrane i telesna dismorfija, i to na ličnom primeru. Nisam psihijatrica, ne mogu da ih izlečim, ali ih razumem. I u razumevanju psihologije, oblikujem svoj pristup klijentima. Znam koliko je sve sranje.

Ako želiš trenera sadistu koji će da te tera da pogineš na treningu, nisi na pravom mestu. Nisam tu da ti dam ono što nužno želiš jer misliš da je dobro za tebe, već sam tu da ti pomognem da otkriješ šta je ono što ti zaista treba.

Nemam nameru da te izgladnjujem / tovim kao pile, jer mi je tvoje zdravlje najbitnije.

Budi sigurna da ću te smarati pitanjima i detaljima kada je tvoj trening u pitanju, i da ću na početku biti veoma oprezna. Jer ne želim da se povrediš. Opet, tvoje zdravlje mi je najbitnije.

Takođe, ne očekuj da ću da ti pišem jelovnike. Moje je da te naučim kako treba da se hraniš, a ne da od tebe pravim debila, nesposobnog da se snađe u realnom svetu bez podrške trenera.

Najzad, apsolutno ti neću obećati da ćeš smršati / nabaciti mišićnu masu, jer to ne zavisi od mene, koliko od tebe. Ne mogu da garantujem da će biti rezultata jer prosto, niti mogu da jedem umesto tebe, niti mogu da treniram umesto tebe. Surovo ću ti reći da je tvoja sopstvena transformacija u tvojim rukama. Ja sam tu samo da pomognem.

Moj pristup nije sexy. Nije “instagramičan”. I nije brz. Ali daje rezultate.

Vidiš, ne umem marketing, bolno sam iskrena.

Ali ako misliš da ipak možemo da radimo zajedno, slobodna si da me kontaktiraš preko mejla. Napiši mi svoju priču. Ne škrtari u detaljima. Slobodno se raspilini na ivy.conniving@yahoo.com

Možda i uradimo nešto. Tu sam da pomognem.

Pass it on!